Gyerekjátékokról rendszerezetten

Diafilm

2011/06/24. - írta: Játékbox / Játékpalota

Mikor arról beszélgettünk, hogy mi legyen a következő feldolgozandó téma, és szóba került a diafilm azonnal bevillantak az emlékeim.
Az a jellegzetes illat, és a vetítő egyedi nyikorgása, a „macera” a lepedővel, amire vetítettünk,- legalábbis mi,mert nekünk akkoriban nem tiszta fehér volt a fal,hanem mintás tapéta volt a divat? -, vagy mire sikerült rendesen beállítani a képet élesre, hogy olvasható legyen a szöveg,és arra a hangulatra, amit vetítés közben éltem át, anyu vagy apu  ölébe ülve akik oly odaadóan mesélték a klasszikus meséket nekünk!Tisztán emlékszem a Hófehérkére,vagy Hamupipőkére,nagyon szerettünk vetíteni:),és úgy gondolom, akinek volt ilyen élménye pontosan tudja, miről beszélek!:)
A diafilm abba a kategóriába tartózik, amit kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánlunk,2 éves kortól egészen 9-10 éves korig.  A diafilmek kínálatában egyaránt megtalálhatóak az egyszerű rövid mesék, valamint az iskolások számára hosszabb volumenű kötelező olvasmányok, vagy akár a bibliai témájú filmek is. Sőt nem csak a régi klasszikusok,hanem a manapság népszerű mesék is megvásárolhatóak diafilm formájában. (pl. Bogyó és Babóca)
A diafilm vetítés a 80-as évek után másodvirágzását éli. A mai napig vannak olyan vásárlóink, akik meglepődve tapasztalják, hogy kapható diafilm! Hát persze, és ami fontos,a mai világban,a diafilmek még mindig megállják a helyüket, és aki tudja,hogy kaphatóak azok előszeretettel vásárolják is azokat.

Hét napjainak meséjeBogyó és BabócaKőszívű ember fiai

 

Közel 300 féle mesefilm van a piacon, valamint a klasszikus meséken túl már idegen nyelvű filmek közül is válogathattok.
Mint minden így a diavetítők is modernizálódtak, üzletünkben két féle vetítőt tartunk. A hagyományos kék színűt, ami tekeréssel halad kockáról-kockára, és egy modern vetítőt, aminek kinézete egy ufó járműre hasonlít, kétfunkciós, lehet kézzel tekerni, vagy egy gomb megnyomásával automatikusan játssza le a mesét, ehhez a típushoz +1 égő, és egy film is tartózik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr913011714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása