Gyerekjátékokról rendszerezetten

Playmobil - Élet a farmon

2011/07/08. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Playmobil négy éves kortól megismerteti a gyerekeket a vidéki élet szépségeivel.A farmon két fiatal lány és egy fiú dolgozik. Az épület négy nagy egységből tevődik össze. A felső szint cseréptetős, nyitott, itt tárolják a szalmabálákat. A csörlő működik, így a padlás könnyen feltölthető.  A padlásra lépcsőn vagy felvonóval lehet feljutni. A farm mindkét oldalába karámot alakítottak ki, bal oldalán tehenet tartanak borjával, jobb oldalán pedig disznót nevelnek. A középső rész ajtóval zárható, itt tárolják a szerszámokat, és a kerti eszközöket, de akár a traktor is átfér rajta. A farmhoz két kutya és két cica tartozik. A tetőn gólya rakott fészket.

A farm mellett termesztett napraforgóból olajat készítenek, a hatalmas fa árnyékot biztosít. Az állatoknak szánt zöldségeket a farm előtt egy elkerített részen gyűjtik össze. A farmhoz öt különböző méretű kiegészítő kapható:Platós traktor, aminek hátsó kerekei jóval nagyobbak az elsőknél. Hátul ül a vezető, a traktor oldalán lévő kar lenyomásával az elöl lévő plató lebillen a traktorról, ígya leszedett zöldségek, mint a sárgarépa, fehérrépa, karalábé, saláta, zeller, hagyma gyorsan kosarakba tehetőek.

A pótkocsis traktorral a szénát, szalmát szállítják. A traktor piros színű, markolókanállal rendelkezik, segítségével a szalmabálákat össze tudják szedni.
A traktorhoz a pótkocsira széles plató van felszerelve. Ennek oldala nyitható, ill. az egész plató hátrafelé billenthető. Az oldalén két erős kapocs biztosítja, hogy a plató véletlen se nyíljon ki. A bálákat széles vasvilla segítségével egyesével fel lehet tenni a platóra. A traktort fiú vezeti.
A nyulakat maga a gazda neveli kétszintes ketrecben. Széles kosárban minden nap friss sárgarépát, salátát, karalábét visz nekik, kicsiket és nagyokat egyaránt nagy odafigyeléssel gondozza. A farmon fehér, fekete, barna színű nyúl él.
A tyúkoknak külön udvar kapható. Róluk a gazdasszony gondoskodik. A tyúkól falapokból összeépített szerkezet, amit a gazdasszony minden nap friss szénával és fűvel bélel ki. egy kakast, három tyúkot és hat kiscsibét nevelnek. a kakas fekete-fehér, a tyúkok fekete, fehér, ill. barna színűek. Reggelente a gazdasszony friss vizet,zöldséget hoz nekik, magokat szór a földre. A tyúkok minden nap friss tojást tojnak, amiket a gazdasszony összeszed.Külön kutyaól kapható egy nagy testű, barna színű kutyával és három kicsinyével, akik fekete, barna, ill. fehér színűek. Az ól sárga színű piros cseréptetővel, matraccal bélelt, rossz időben a kutyusok behúzódhatnak alá. A kutyákat a gazda fia neveli, kolbásszal eteti őket, csontot ad nekik, táljukba naponta többször friss vizet enged.

A playmobil 2011-es újdonsága a kompakt almaszüret szett, ami jól elfér a farm mellett. A fáról létra segítségével baseballsapkás fiú szedi az almát piros vödörbe.

A fán piros és zöld alma egyaránt terem. Fa ládákba fiatal lány gyűjti össze az almákat. Két kerekes vontató segítségével az almák könnyen elszállíthatóak.

A fán mókuspár él, akiknek nyugalmát megzavarja a szüretelés. Az almafa mellett az út kikövezett, fa kerítéssel elkerekített. A zöld legelőn kecske rágcsálja a füvet

gidájával. A szüretre egy sündisznó is megjelenik kicsinyével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr563049591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása