Gyerekjátékokról rendszerezetten

Négy évszak társasjáték - minden évszakra jó szórakozás!

2011/08/08. - írta: Játékbox / Játékpalota

Noris Négy évszak társasjáték

A gyerekek játékosan a tavasz, nyár, ősz és tél váltakozásával tanulják meg, hogy minden évszakhoz egyedi természeti és időjárási jelenségek, ünnepek és szabadidős tevékenységek tartoznak.
A gyerekek élményei és tapasztalatai az évente visszatérő eseményekhez kapcsolódnak. A gyermekek fejében az év az általa megélt fontosabb élmények folyamataként épül fel.
Születésnap, névnap, karácsony, farsang, húsvét, a természet változása, különböző játékok, mint pl: szánkózás, kerékpározás, kirándulás, strandolás...mind olyan különleges események, amik révén a gyerekek először alakítják ki magukban az évszakok felépítését és azok sorrendjét.
Az ilyen rendszerezés fontos alapfeltétele az időfolyamatok későbbi megértésének.Tavasszal nyílnak a virágok, ekor van húsvét, anyák napja és gyereknap. Nyáron nagy a meleg, ekkor megyünk strandra és nyaralni. Ősszel tudunk sárkányt eregetni, ilyenkor van szőlőszüret, a nagyobbak iskolába mennek, a napok rövidülnek, esőssé válik az idő.Télen esika hó,ilyenkor tudunk szánkózni, hóembert építeni, hógolyózni,ekkor ünnepeljük a karácsonyt.

A Noris Négy évszak végigkíséri a gyerekeket az éven az évszakok váltakozásával.

A játék négy éves kortól ajánlott, 2-6 játékos számára.

A játék menete:

Alkossunk négyzet alakú játékteret a 28 kártya közül 16-ból úgy, hogy a kártyák képes oldalai felfelé nézzenek. Ezeken a kártyákon fognak az évszakgyermekek, az óra járásával megegyező irányban körbe haladni.

A soron lévő játékos dob egyet a dobókockával, így meghatározva, hogy hány lépést tehet meg az egyik évszakgyermekkel. Ezt követően a játékosnak már csak azt kell eldöntenie, hogy melyik gyermekkel akar lépni. A játék célja ugyanis az, hogy az évszakgyermekekkel a velük megegyező színű kártyán álljunk meg. Például a zöld tavaszgyermekkel a zöld tavaszkártyán vagy a sárga nyárgyermekkel a sárga nyárkártyán, stb.

Akinek valamelyik bábuval sikerül egy azzal megegyező színű kártyára lépnie, elveheti az adott kártyát.

Lezárásul hallgassuk meg a Négy évszakot Vivalditól!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr203133247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása