Gyerekjátékokról rendszerezetten

Uraim! A késemért jöttem!

2011/11/21. - írta: Játékbox / Játékpalota

Ez után a mondat után, mindenkinek, akinek csak olvasta Rejtő Jenő klasszikus történeteit, eszébe jut az a bizonyos nyitó párbeszéd a Piszkos Fred a kapitányból.

És hogy hogyan is kerül a játékboltba egy könyv? Hát társasjáték formájában! Megérkezett ugyanis a Pizskos Fred a kapitány társasjáték bővített kiadása! Ez a játék már 2-10 fő számára készült, több játékelemet és új szabályokat tartalmaz. És hogy miről is szól?

"Piszkos Fred és társai nagy balhéra készülnek. Mindenki részt akar venni Vadsuhanc, Fülig Jimmy és Piszkos Fred játszmáiban. A lehető legnagyobb részt. Csak az nem mindegy, miből. A jobbak hatalmat, a többiek tapasztalatot szereznek. Az észt itt nem osztják: túljárnak rajta. Előbb jól kell helyezkedni a tettek színhelyén, majd minél több barátra szert tenni, mielőtt sor kerül a tettlegességre. Márpedig sor kerül. menet- és szabályszerűen.

A színér a nemzetközi kereskedelem néhány hírhedt kocsmája, ahol nem csak Fred a piszkos. Az úri közönség csak jelképesen mossa kezeit. Senki sem az, akinek látszik, úgyhogy érdemes odafigyelni, kinek a pártján ragadunk széklábat. De a ravaszság és a blöff gyakran jobban kamatozik a nyers erőnél.

Mi hát a tanulság: lehet, hogy az óvatosság szégyen, de nem biztos, hogy hasznos. Érdemes ellesni a vén szélhámos kapitány, Piszkos Fred trükkjeit. Mert ő az első az egyenlők közt, vagyis az utolsó - aki a háttérből mindent irányít. A legjobbnak csak a győzelem számít. A többieknek a részvét."

Jobban, mint a doboz hátulján van, nem lehet megfogalmazni a játék lényegét, hiszen már ez is visszaröpít minket kedvenc olvasmányunk és írónk stílusába, színhelyére. Újra érezzünk a könyv lapjait a kezünk között, amit úgy szerettünk forgatni.

A Piszkos Fred a kapitány tehát egy stratégiai családi játék, 8 éves kortól ajánljuk mindenkinek, aki szereti Rejtő Jenőt, vagy csak szeretne egy igazán jót játszani. A játékidő: 45-90 perc.

Ha egy Rejtő rajongónak keresünk ajándékot, már meg is van, mi mutatna a legjobban a karácsonyfa alatt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr133401475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása