Gyerekjátékokról rendszerezetten

Társasjáték

2011/05/09. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

Már egészen pici korukban elkezdhetünk gyermekeinkkel társasozni.

Első játékként például a CSIGAFUTAM nevezetű játékot, ajánljuk, ami már három éves kortól ajánlott. A játékot 2 és 6 fő között játszhatják.A játék nagyon egyszerű, hiszen szín dobókockás, és a gyerkőcnek nem kell még ismernie a számokat. A játék célja a csigákat minél előbb a célba juttatni, mégpedig úgy, hogy dobunk a kockával, és amilyen színűt dobunk azzal a csigával lépünk előre egyet. Vajon melyik csiga nyer?Szurkolj a kedvencednek, és próbáld meg őt a célba juttatni.

Ahogy nő a gyermekünk úgy lehet nehezíteni a játékokat, öt-hat éves korukban már ismerkedhetnek a számok világával, a hozzáadás, kivonás fogalmával.

Ehhez megfelelő játék  a CSIPP-CSÖPP HARMATCSEPP, amit 2-4 gyermek számára ajánlott.A játék egy ügyességi társas, amiben a gyermek egyensúlyérzékét is fejlesztjük. A játékfelületen lévő virágra kell elhelyezni a harmatcseppeket-amik üveggolyók-, mégpedig úgy hogy a kártyán meghatározott módon vagy hozzátenni vagy, levenni a cseppeket, hogy ne boruljon le. Ha leborul, akkor a cseppeket össze kell szedned, és kezdheted, előröl. Az a játékos nyer, akinek elfogynak az üveggolyói.

 

Nyolc-kilenc éves korban már nehezíthetünk a dolgokon. Erre alkalmas  a Lego társasjátékai közül a PIRATE CODE amit, 2-4 fő játszhat.A játék a Mesterlogikához hasonló, amiben az a cél, hogy az ellenfeled által kitalált kódot megfejtsd. A kódot hat színből választhatod ki, de csak négy színkombinációt alkothatsz. Az ellenfeled célja, hogy a kódodat minél hamarabb megfejts és elnyerje a kincsedet, de ha Te vagy az ügyesebb, akkor te lehetsz a kalózkapitány.

Tizenkét éves kor felett nagyszerű családi társas az ACTIVITY TURBO.

A játékot 3-16 játékos játszhatja, aminek a célja az, hogy a 4 feladványt 1 percen belül a kártyán meghatározott módon lerajzold, elmutogasd, vagy írd körül és a csapatod, minél többet kitaláljon közülük. Mindig annyit léphettek előre a játéktáblán ahány megfejtésetek helyes volt. Lehetőség van bonusz pontok szerzésére is, ehhez azonban mind a 4 feladványt meg kell fejtenetek. A játékot az nyeri, aki elsőként ér a célba.

Mindegy mennyi idős a gyermeked nagyszerű pillanatokat szereznek a társasjátékok az egész család számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr282889349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.