Gyerekjátékokról rendszerezetten

Knot So Fast- Egy csomó csomó!

2011/07/08. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

Csomókat kötni szórakoztató és egyben agytorna is amely a kezünk koordinálásának képességét is fejleszti.

A játék fokozatosan lesz egyre nehezebb amikor már megvan az önbizalom akkor jöhetnek az újabb kihívások. A csapatjáték 2-4 játékos részére szól.

Amelyik csapat elsőként tudja teljesen a maga oldalára húzni a pontozókötelet, megnyeri a játékot.

1 lépés: alakítsatok egy kék és egy narancssárga csapatot.
A kék csapat minden tagja kap 1-1 kék kötelet és 1-1 narancs gyűrűt. A narancs csapat tagjai 1-1 narancs kötelet és 1-1 kék gyűrűt.

2 lépés: a feladványkártyák pakliját helyezzétek el az asztalon,mindkét csapat számára jól hozzáférhetően. Kezdjétek a legegyszerűbb feladványokkal és haladjatok a nehezebbig. Ha már kellő képen megismerkedtetek a játékkal, akkor akár össze is keverhetitek a feladványkártyákat.

3 lépés:helyezzétek el a pontozókötelet a 2 csapat közé és a zsinórt állítsátok középre-mindkét felén 4-4 jelölés legyen. Ezek után húzhattok a pakliból,tegyétek bele a pontozótáblára. Figyeljetek hogy a kék csomós feladvány a kék csapat felé nézzen.


Mindenkinek a feladványkártyán látható csomót kell megkötnie. Csak szóban segíthettek egymásnak. Amelyik csapat először megköti a csomót,ami a kártyán található,bekiabálással jelzi,hogy vége,és megfordítja a homokórát. Ezután már nem lehet változtatni a csomókon.

A másik csapatnak az órafordítástól kezdve 30 mp marad,hogy befejezze feladatát.

Ezután cseréltek és le kell ellenőriznetek egymás munkáit. Utána pontoztok.

A pontozás alapján a tábla alján található zsinórt finoman húzzátok kattanásig a megfelelő irányba.

Minden kattanás és jelzés 1 pontot ér. Játszható nem csapatjátékként is.

Remek szórakozást nyújt majd nektek ez a csomós játék.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr153049680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.