Gyerekjátékokról rendszerezetten

Ezekkel a játékokkal játszva tanulhatsz angolul!

2011/09/09. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Smart Cards Pre-intermediate egy egyedülálló játék, amivel játszva fejlesztheted az angol szókincsedet, kommunikációdat és a szövegértésed. Két tudásszinten játszható, így az általános tanulás mellett használható ha angol érettségire vagy alap- illetve középfokú nyelvvizsgára készülsz. 

 A Játék menete:

A játékosok egy kanyargó pályán haladnak, ahol egy történet elevenedik meg képregényes formában. Dobókockával dobás után színes mezőkre léphetünk, minden mező más-más feladatot rejt! Alkoss mondatot, Találd ki, Válaszolj a kérdésre, Beszélj valamiről – persze mindezt angolul! Ha jól oldják meg ezt a feladatot, jutalomlépéseket szerezhetnek.

Magasabb tudásszinten izgalmasabb a játék, ha csak feltételes módú mondatokat alkothatnak, illetve, ha lépéseket rabolhatnak egymástól.

A játék alatt érintett témakörök: használati tárgyak, nyelvtanulás, szabadidő, család, utazás, testrészek, lakás, vásárlás, foglalkozások, egészséges életmód, környezetvédelem, iskola és munkahely, angol kultúra.

 


A Smart Cards Intermediate a haladó szintű nyelvtanulóknak készült. Ez is, mint a középhaladó szintű, kiválóan alkalmas – a beszédkészség fejlesztése mellett – érettségire vagy közép- illetve emeltszintű nyelvvizsgára készülőknek. 

A Játék menete:

A játékosok egy mozgalmas életet élő ház mindennapjaiban csöppennek. Minden mező más – más pillanatot mutat be, ezekről az eseményekről mesélhetnek angolul, vagy kártyát húzhatnak, a mező színének megfelelően. A jó megoldásért jutalomlépés jár! Cél: Eljutni a háztetőn rendezett buliba.

A középfokú játékhoz képest a feladványok is változtak! Itt már adhatunk tanácsot, szavakat magyarázhatunk, sőt, vitába is bocsátkozhatunk!

A játék alatt érintett témakörök: életmód, sport, média, utazás, vásárlás, munka, nyelvtanulás, közlekedés, városi és vidéki élet, emberi kapcsolatok, angol és amerikai kultúra, környezetvédelem, globális világunk

 

 

Mindkét játék hihetetlenül hasznos, hisz sokkal könnyebb módja az angol nyelv tanulásának a gyakorlás és beszélés, mint az örökös „behelyettesítős” mondatok kitöltése.

Mindkét játék játékideje 30-50 perc, 2-16 játékos játszhatja, a középhaladót 10, a haladót 12 éves kortól ajánljuk bárkinek, aki egy kicsit tanulna, vagy gyakorolna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr323214023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása