Gyerekjátékokról rendszerezetten

Gondolkodj térben és színben!

2011/11/23. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Kamisado egy forradalmian új kétszemélyes absztrakt stratégiai játék, ahol a játékosok nem csak térben, hanem szinekben is kell gondolkozniuk! Az alapjáték szabályai két perc alatt is elsajátíthatók, de a komolyann agytornát kedvelők is komoly kihívást találnak a jóval hosszabb, maratoni játszmában.

A játékot fekete és fehér tornyokkal játsszák, amin különböző színű jelek vannak. Ezeknek a jeleknek megfelelően hívjuk a tornyokat, pőéldául a fekete kék tornyának (ilyenkor értelemszerűen a fekete tornyon kék minta van) stb.

A játék célja: Egy Kamisado játszma egy vagy több körből áll. A játékosok célja minden körben az, hogy egyik saját tornyukat az ellenfél bázisára juttassák, azaz a győzelemhez valamelyik tornyunkkal a tábla túloldali sorába kell lépni. Az a játékos, akinek ez előbb sikerül, 1 pontot kap. A játék későbbi köreiben egy kör megnyerésével 2, 4, sőt akár 8 pont is szerezhető.

A játékkal 4 féle játék játszható:

Egyszerű: Aki először eléri az egy pontot, az nyer

Sztenderd: Az a győztes, aki először elér 3 pontot

Hosszú: Az a győztes, aki először elér 7 pontot

Maratoni: Az a győztes, aki először elér 15 pontot.

Mind a négy játékfajtának megvannak a maga szabályai, azonban van egy, amit minden típusnál be kell tartani:

A kör legelső lépésében a kezdőjátékos a 8 tornya bármelyikével léphet.

A kör összes további lépését a sorra kerülő játékosnak mindig olyan színű tornyával kell megtennie, amilyen színű mezőre ellenfele az előző körben lépett.

Ezek hát a Kamisado alapjai. A játékhoz tartozó szabályfüzet részletesen leírja, melyik típusnak mik a szabályai, merre léphetünk egy - egy toronnyal, és megtudhatjuk, mi is az a szumó lökés.

A Kamisado egy izgalmas és érdekes játék, ami fejlenszti a logikát és a stratégiai gondolkozást.

A játékot 2 fő játszhatja, ajánlott életkor: 10+ . A játék időtartama 10-20 perc.  (Típusonként eltérő lehet.)

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr163406082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: my blog 2019.01.18. 18:08:16

Activation key for wondershare data recovery mac - rinfonuli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.