Gyerekjátékokról rendszerezetten

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

2011/09/06. - írta: Játékbox / Játékpalota

Nem kell várni a hivatalos végeredményre, az UEFA BL játékával Te is megnyerheted! 

A játék lényege a két csapat közötti futballmeccs. Mindkét csapat 11 figurából áll, a cél, minél több gólt lőni az ellenfél kapujába. A mérkőzés időtartama szabadon választott, lehet 90 perces, de akár 30 vagy 20 percig is, de oszd két félidőre, hogy a csapatok térfelet cserélhessenek!

 

A játékot a csapatok felváltva játsszák. Mindig a támadó – a labdás – csapat lép először, mégpedig úgy, hogy gurít egyet a piros dobókockával, és áthelyezi egy labdás, vagy labda nélküli játékosát a táblán, annyi mezővel arrébb, amennyit dobott. Erre a védekező csapat egy tetszés szerinti játékosával védekezhet: legfeljebb két mezőt arrébb mozgathatja azt, ezzel akadályozva a másik csapat előrejutását. A támadó játékos nem állhat meg más játékos által elfoglalt területen és nem is haladhat át rajta, megteheti ezt viszont a labda nélküli, védekező játékos labdaszerzés céljából.

 

Minden olyan lövés, melyet két fehér dobokockával való dobás előzött meg, és két maximum két kockára áll meg a kaputól, kapura lövésnek számít. Ha kapura lősz, vigyázz! Ha a kapus egy vonalban van a labda útjával, kivédi azt!

 

Készen állsz életed legizgalmasabb focimeccsére? Taktika, ügyesség, gyorsaság. Ezekre lesz szükséged, ha meg szeretnéd nyerni a kupát.

 

A játékot 2-4 játékos játszhatja, és ideális szórakozás az egész családnak!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr983206747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása