Gyerekjátékokról rendszerezetten

Csodapalota társasjáték - egy magyar térlátást fejlesztő játék!

2016/05/13. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Csodapalota alighanem a legjobb térlátást, képzelőerőt fejlesztő játék ma a piacon, amely teljes egészében magyar fejlesztésű és gyártású. 

A Csodapalota Zubály Sándor térlátást fejlesztő játéka. Az aprócska tündérek mindenhol csodálatos palotákat építenek. A bokrok alján, a fák tövében, a magas fű között bukkanhatsz rájuk, ha elég szemfüles vagy. Ez köztudott. Azonban most rajtad van a sor, hogy kipróbáld, milyen ügyes építőmester vagy! Akár a barátaiddal játszol, akár egyedül, mindenképpen tudásod legjavát kell adnod, ha jó eredményt akarsz elérni.

A tündérekről kinek Csingiling, kinek a Hétfejű Tündér jut eszébe. Gyerekmesék, csillagos varázspálcával, csipkés szoknyában kacarászó óvodások, vagy éppen a fantasy regények világa, mindegy, miből indul ki az ember, egyvalamiben lehet biztos. Soha életében nem kellett még tündérpalotát építenie... Pláne nem egyetlen rajz alapján, ami még csak nem is alaprajz!

csodapalota_jatek_jatekbox.jpg

A Csodapalota most betölti ezt az űrt, és nem is akárhogy! A régi kedves építőkockák és a mai modern egyszemélyes logikai fejlesztőjátékok hagyományait egyaránt követve négy nehézségi szinten kínál feladatokat, amelyek nem mások, mint egy-egy gyönyörűen megrajzolt látványterv az áhított tündérpalotáról.

A játékos feladata, hogy a szintnek megfelelően összeválogatott színes, fa építőelemekből a valóságban is megépítse azt úgy, hogy az meg is álljon. Ez az utolsó kitétel talán banálisnak tűnhet, de a gyakorlatban bizony nem az...A feladatoknak többnyire nem egy helyes megoldása van, de ez mit sem változtat azon, hogy egyáltalán nem egyszerű átlátni egy árkádokkal teletűzdelt épület lehetséges szerkezetét! Éppen ezért a Csodapalota alighanem a legjobb térlátást fejlesztő játék ma a piacon, amely teljes egészében magyar fejlesztésű és gyártású is. És mindennek a tetejében még társasjátékként is megállja a helyét!A feladatkártyáknak természetesen ilyenkor is központi szerep jut. A játékosok egyénenként, vagy éppen csapatokban igyekeznek megépíteni ugyanazt az épületet, de próbát tehetnek akár a legnehezebb szabályvariánssal is. Ez esetben a játékos a kártya alapján megpróbálja szóban úgy irányítani a csapattársát, hogy az felépítse a várat anélkül, hogy egy pillantást is vetne a kártyára. A dolgot persze még ezeken túl is lehet nehezíteni, például azzal, ha a társát instruálós játékos pedig az épülő palotát nem veheti szemügyre, így nagyon pontosan kell fogalmaznia, hiszen később nincs lehetősége korrigálni a társát...

A Csodapalota tehát egy valóban sokoldalú, felnőtteknek is komoly kihívást jelentő társasjáték többféle nehézségi szinttel és szabályvariációval - ki gondolta volna, hogy az építőkockázás még most is ilyen szórakoztató lehet?!


Érdekelnek a játékok, szeretnél olcsóbban, mindenki másnál hamarabb új és akciós játékokhoz hozzájutni? ► Iratkozz fel hírlevelünkre, rendszeres nyereményjátékainkra! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr698713766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása