Gyerekjátékokról rendszerezetten

Újra BIONICLE

2015/02/02. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Bionicle a LEGO-csoport játék és multimédia franchise-a, ami az 5-16 éveseket célozza meg, de rajongói akadnak a felnőtt korosztályban is. 2001 januárjában indult Európában és június/júliusban az Egyesült Államokban. A széria a LEGO egyik legsikeresebb terméklánca lett, és nagyban hozzásegített ahhoz, hogy a 2000-es évek elején pénzügyi gondokkal küszködő cég elkerülje a csődöt.2009 második felében hagyták abba a játékok gyártását, valószínűleg a romló eladások miatt.2015-től a Lego ismét forgalmazza a Bionicle játékokat.

A Bionicle egy akciófigura széria, a korábbi Slizer és RoboRiders sorozatok utódjának számít. Eredetileg a LEGO Technic alszériája volt, 2002-től kezdve önálló témává vált. Ma a „Constraction” gyűjtőnévvel utalnak a Bionicle-re és a hasonló felépítésű akciófigurákból álló LEGO témákra. A Bionicle-t a köré épülő science-fantasy univerzum és az ezt bemutató multimédia franchise különböztette meg az addigi LEGO termékektől. A történet egy fiktív világ kiborg-szerű lényeiről szól, és főleg az úgynevezett Toa hősök kalandjaira koncentrál. Ők különböző gonosz erőktől védik a Matoran népet, és az istenszerű Mata Nui (a „Nagy Szellem”) felébresztésére törekednek, akit a történet főgonosza, Teridax Makuta ejtett álomba. A LEGO 2015-ben újra indítja a történetet, hasonló felállással.

Maga a „Bionicle” szó két angol szó összeolvasztásával keletkezett: biological és chronicle, magyarul „biológiai krónika” – ami arra utal, hogy a legtöbb karakter figuratív értelemben a Mata Nui nevű óriáslény biológiájának része.(Forrás:Wikipédia)

Az új készletek már kaphatóak!! http://www.jatekbox.hu/index.php?page=list&search=bionicle18.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr647133485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása