Gyerekjátékokról rendszerezetten

Anti-Monopoly

2011/06/10. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

Az anti monopoly a Monopoly társasjáték továbbfejlesztett változata. A monopoly társasjátékot Elizabeth Megie dolgozta ki, azért, hogy a játékok, keresztül megmutassa a kapitalista gazdasági rendszer működését.
Az Anti monopoly társasjátékra is igaz, hogy megmutatja, hogy a monopolhelyzetbe került nagyvállalatok hogyan jutnak hatalmas profithoz a bérleti díjak, gáz és vízdíjak, valamint szállítási költségek zsíros felhasználásával. De az Anti-Monopoly társasjátékban az is bizonyításra kerül, hogy a vállalkozók okosan átgondolt befektetéseikkel szintén nagy nyereséghez jutnak. A küzdelem a monopóliumnak tulajdonosai és a vállalkozók között zajlik.
A játékosok célja, hogy minél nagyobb vagyonra és hatalomra tegyenek szert és kiiktassák a konkurenciát. Az egyenlő esélyek érdekében külön szabályok érvényesek monopóliumuk tulajdonosaira és a vállalkozókra, így az egyenlő nyerési esélyek megtartása a játékszabályok betartásával lehetséges.
A játékra, ha vállalkozó vagy: vásárolj minél több telket! Állíts épületeket az utcáira! Gondold át jól, mire adsz ki pénzt! Kerüld az árharcot! Ha te Monopólium tulajdonos vagy. Növeld bevételedet magas bérleti díjakkal. Állíts épületeket az utcáidra, ha már az összes telek a tied! Korlátozd a piaci kínálatot a konkurencia kizárásával! Vigyázz könnyen börtönbe kerülhetsz a titokban kötött ár alkuk miatt: Anti-Monopoly olyan játékosoknak,akikben van vállalkozó szellem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr562972964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása