Gyerekjátékokról rendszerezetten

Granna Bumeráng

2011/06/16. - írta: Játékbox / Játékpalota

Szeretném megvásárolni

A játék lényege, hogy minél több állatot ejtsetek el. A játék végén az kap pontot, aki egy adott fajból a legtöbbet gyűjtötte.
Több körös a játszma viszont minden körbe, csak egy titkos vadászmezőn vadászhatsz. A bumeráng döntik el, hogy ki fedi fel először a vadászterületét, így ő ejtheti el a vadakat. A játék menete: a dobozban található zsinórból kört formázunk, ebben kell a bumerángokat dobálni.
A kártyapaklik az asztalra teszünk, és minden játékos kap 12 bumerángot, és 5 egyforma zsetont, amin a vadászterület jelölésre látható. Kezdődhet az első kör.

Rakjátok körbe a kártyákat mindaddig, amíg mind az 5 vadászterület ábrája az asztalra nem kerül. Az utolsó körben minden kártyát le kell rakni.
A játszma akkor ér véget, ha az összes kártyát felszedtétek.
A vadászterületet úgy választod ki, hogy egy zsetont kiraksz az asztalra, így tudod, hogy melyik állatokat ejted el a kör végén. Használd a bumerángokat, próbáld meg a körbe dobni, majd a többiek is. Ha már nem akarsz, vagy nem tudsz dobni, tedd le a zsetonod a kártyacsomagra, úgy hogy a többiek ne lássák. A többiek tovább játszhatnak, ha mindenki kiszáll a körből, kezdődhet a vadászat.
Az a játékos már nem dob bumerángot, hanem felfedi a vadászterületet, és felszedi a kártyákat, ami az ő területeit jelöli. Utána a következő játékos is így jár el. Mindenki állatfajták szerint csoportosít, így kell magatok előtt 5 zseton áll rendelkezésre, és megint kezdődhet, előröl. A játék akkor ér véget, ha minden kártya a vadászok zsákmánya lett. Aki adott állatfajtából a legtöbbet gyűjtötte pontot, kap, mégpedig annyit ahány kártyája van. Csak a legügyesebb kap pontot.
Izgalmas, szórakoztató társasjáték 8-99 éves korig, 3-5 játékos részére.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr862989569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása