Gyerekjátékokról rendszerezetten

Pingvincsúzda a kedvenc társasjátékunk

2015/03/14. - írta: Játékbox / Játékpalota

Öt pingvin ül a csúszós jégtáblákon. A jégtáblák csikorognak és csúszkálnak. Tedd fel a jégtáblákat a játéktáblára, azonban nem akárhogy: minden pingvinnek a helyére kell kerülnie!
1953-ban, Solomon W. Golomb mutatta be a pentomino fogalmat, amelyekkel az egyforma négyzetekből összeállítható formákat hívta.
Ez alapján a pentomino 5 szabályos négyzetből áll. Ebből összesen 18 kölönbözo alak állítható össze. Habár csak 5 különböző elem van a Pingvincsúszdában, ebből 13 különböző pentomino elemet lehet összeállítani, mert az elemek alakíthatóak!
Válassz egy feladványt, és tedd a pingvineket a megfelelő helyre. Előfordulhat, hogy több pingvint is a megfelelő helyre kell tenned!
A Kezdő szintű (zöld) feladványok néhány elem helyét és formáját megadja, hogy könnyebben elkezd, és megtanuld a játék működését!
Helyezd fel az öt játékelemet a táblába, úgy hogy mindegyik egyszerre a táblán legyen, és a pingvinek is a megfelelő helyen álljanak.
A megoldáshoz előfordulhat hogy néhány, vagy az összes elem formáját meg kell változtatnod, hogy a megfelelő formát megtaláld.
Amennyiben a feladványon kevesebb mint 5 pingvin látható, akkor a többi pingvin helyét tetszőlegesen megválaszthatod.
A pingvinek bármerre fordulhatnak. A feladványok csak a pingvinek helyét határozzák meg, nem az irányukat!
Csak egy helyes megoldás van. Minden feladvány megoldása a feladványfüzet hátuljában megtalálható. Kattints a képre!
20.jpg
Korosztály: 7 éves korosztálytól kezdve 99 évesig tartalmaz feladványokat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr547267933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása