Gyerekjátékokról rendszerezetten

Playmobil - Erdészlak

2011/06/29. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

Az erdő mélyén zöld övezetben,egy barátságos kis házban éldegél az erdész feleségével,és két gyermekével.Az erdészház kétemeletes,majd nemföldig érő fekete cserép fedi,ablaka és ajtaja sárga színű zöld sötétítővel.A tetőt fából kifaragott szarvasfej díszíti. A házikó előtt kerítéssel elkerített széles terasz fekszik. Kint van az erdész hintaszéke is. A házhoz a családapa állat menhelyet épített fából,tetőszerkezettel. Az erdész szabadidejében fát aprít, hogy a hideg időben be tudjanak fűteni, jó időben pedig tábortüzet rakhassanak. 
A ház előtt széles fa áll, egyik részére az erdész széles fellépőt alakított ki, hogy fia közelről láthassa a fán élő madárpárt és azok fiókáit. A fán harkály is fészket vetett.A házikó körül verebek, sündisznók, mókusok és két kutya él. A karámban egy sérült őzgidát az erdész lánya cumisüvegből etet, az anyuka répát szed,az erdész puskával és távcsővel felszerelve, zöld egyenruhájában és sapkájában épp indulni készül.
Az erdei lakhoz külön magasles és madáretető kapható.

A magasles egy fához lett kialakítva, lépcsőn felmászva kényelmes szék biztosít helyet az erdész számára. Itt az erdész távcsővel az erdő biztonságára ügyel. Kulacsát a fára akaszthatja. A fa körül sokféle zöld növény terem. A les mellett az erdész etetőt alakított ki az erdei állatok számára, így a vaddisznó párjával, csíkos csemetéivel,a szarvas, az őz és a kicsi őzgidák az erdész érkeztével az etetőnél gyülekeznek.Az erdész friss répát, almát, szalmát, kukoricát visz át állatoknak, friss vizet ad nekik.
Az etető fából készült, oldalánál nyitott, tető fedi, mellette örökzöld fenyő növekszik. A fákon madarak és mókusok élnek.A madáretető egy kislánnyal együtt kapható. Az etető maga egy fából épített házikó, ami egy fatönkön áll, mellette az erdész kerítést alakított ki, hogy a madarak megpihenhessenek.
Az etetőhöz sokféle madár jár, galambok, verebek, cinegék, énekes pacsirta, holló és sok más szebbnél szebb színes madár megfordul. Az etetőhöz a kislány naponta friss vizet és magokat visz a madaraknak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr43025143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása