Gyerekjátékokról rendszerezetten

Kamisado

2011/08/16. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Kamisado egy forradalmian új, kétszemélyes stratégiai társasjáték,ahol színben és térben is gondolkozik a játékos. A Kamisado-tt olyan játékosoknak ajánljuk, akik betöltötték a tíz éves kort.

Több játékmód létezik:

Egyszerű játszma esetén 20-30 perc, sztenderd játszma esetén 60-90 perc, hosszú játszma esetén 2-3 óra is lehet, a leghosszabb maratoni mód 3-5 órán át is eltart.
Tegyétek a táblát úgy, hogy ahol ülni fogtok, azon az oldalán a jobb sorik narancssárga, a bal pedig barna legyen. Az első sor a bázisod.
Amelyikőtök a tapasztaltabb, az a játékos válassza a fehér tornyokat, ellenfele pedig a feketét. A nyolc torony tetején nyolc különböző szimbólum látható, és a tábla színeinek egy-egy megfelelője van ráfestve (barna, zöld, piros, sárga, rózsaszín, lila, kék és narancs). Eszerint kell elhelyezni a tornyokat ( a fehér tornyot piros mintával a piros bázisra ).
A játék célja, hogy egyik saját tornyunkat átjuttassuk az ellenfél  bázisába. Akinek ez először sikerül, az 1 pontot kap ( az egyszerű játék itt véget is ér ).

A szabályok a következők:

A legfontosabb, hogy a kör első lépésénél bármelyik toronnyal léphetünk, de az első lépéstől olyan színű torony lép, amilyenre előtte az ellenfél tette a sajátját ( ha a piros mezőre lépett, csak a pirossal léphetünk ). Mindig előre haladunk a tornyokkal vagy egyenesen vagy átlósan, de hátra vagy oldalra sose.
Tetszőleges számú mezőn haladhat át tornyunk, de csak addig, amíg nem kerül elénk akadály ( egy másik torony ), átugrani nem lehet. Átlósan két torony közt haladhatunk el. Ha te következel, és a szabályok betartásával lehetséges, legalább egyet lépned kell. Ha mindhárom mező foglalt, akkor kimaradsz, és ellenfeled lép még egyet. A kör rögtön véget ér, ha valaki átjut ellenfele bázisára. Ha valaki padhelyzetet okoz, veszít.
Ismerkedj meg ezzel az izgalmas fejtörő játékkal, és fedezd fel az egyre nehezebb játékmódokat is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr733157237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása