Gyerekjátékokról rendszerezetten

Tanulj meg közlekedni...

2011/08/25. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Noris közlekedj okosan játékkal a gyerekek könnyedén elsajátíthatják a közlekedés legfontosabb szabályait.
A közúti közlekedés során rengeteg veszély leselkedik a gyerekekre.
A játék segítségével a valós életben is előforduló helyzetekre tudnak felkészülni
a gyerekek egyszerű módon : minden játékos otthonról indul, és az óvodába vagy az iskolába megy. Útközben jelzőlámpával ellátott vagy még jelzőlámpával sem biztosított utakon kell átkelniük. Játék közben nagyon figyelniük kell, hiszen fel kell ismerniük az útjelzéseket és a táblákat, és azoknak megfelelően, a közlekedési szabályokat betartva kell közlekedniük.


Különösen érdekes, amikor a gyerekek egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhözérkeznek. Ilyekor a lámpakockával kell dobniuk, amivel eldöntik, hogy a lámpa jelzése zöld vagy piros lesz. A zöld azt jelenti, hogy szabad, tehát átkelhetnek az úton, ha azonban piros, akkor az azt jelenti, hogy tilos, vagyis meg kell állniuk. Közlekedési lámpával és gyalogátkelőhellyel nem biztosított utakonis meg kell tanulniuk a gyerekeknek biztonságosan átkelni. A játék során azt is megértik, hogy mit jelentenek a jobbra nézni, balra nézni, mehet utasítások. Ezzel a játékkal miközben a gyerekek játszanak, és jól érzik magukat, még tanulnak is. A közlekedj okosan minden gyerek számára egy fontos játék, aminek segítségével elsajátíthatják a legfontosabb közlekedési szabályokat.

A játék 5 éves kortól ajánlott 2-4 játékos részére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr283180251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása