Gyerekjátékokról rendszerezetten

Három, kettő, UNO...!

2011/09/02. - írta: Játékbox / Játékpalota

Ma az egyik kedvenc kártyajátékomat, az UNO-t szeretném bemutatni. Mi mindig ezzel játszottunk a táborokban, és úgy gondolom, a mai napig nincs is jobb kártyajáték, ha el akarjuk ütni az időt, egy esős, borús napon.

A szabályok egyszerűek: Színre színt, figurára figurát.

Kétféle kártya található a pakliban: Számozott, valamint „akció”kártyák. Az osztó megkeveri a paklit, majd minden játékosnak oszt nyolc lapot. A maradék kártya legfelső lapját felfordítja, ez a kezdő lap. A játék óramutató járásával megegyező irányban halad. Ha valaki sorra kerül, és van a lerakott színben, vagy figurában kártyája, leteszi, ha nincs, húz egy lapot a pakliból. Kijátszhatók az akciókártyák is. Ezek játékonként eltérőek lehetnek, de az alap játék akciókártyáival megfordíthatjuk a sort, színt változtathatunk, megtilthatjuk, hogy a következő ember cselekedjen, de akár kettő, sőt négy lapot is húzathatunk vele!   

De vigyázz! Ha már csak egy lapod marad, és nem mondod idejében, hogy UNO, büntetésből két lapot kell húzni!

A játékot az nyeri, aki elsőként le tudja rakni az összes lapját. Az UNO kellemes kikapcsolódás, legyünk akár 7, akár 99 évesek.

 

Az alapjáték:

 

Íme néhány speciális UNO változat. A szabályok nem változtak, de a kártyák megújultak!

 

Toy Story kiadás:

Verdák 1-2 kiadás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr323197296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása