Gyerekjátékokról rendszerezetten

Az életre szóló élmény magával ragad!

2012/02/17. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Catan telepesei Klaus Teuber társasjátéka, ami már sok éve a stratégiai játék kedvelők kedvence. 1995-ben elnyerte az év játéka díjat, 2000-ben pedig az évszázad játéka lett.

A játék rajongótábora napról-napra nő.

A történet:

Társaiddal egy ismeretlen sziget partjaihoz értek, és kezdetét veszi a nyersanyagban gazdagsziget meghódítása. Ti vagytok az első telepesek! Településeket, utcákt építetek, nyersanyagokkal kereskedtek, majd a településeket városokká fejlesztitek. Egyszer téglából bőséges a készlet, másszor pedig ércből. Élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt!

Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért. A végén - ugye tudjuk - csak egy ura lehet Catannak?

A játékot 3-4 játékos játszhatja, 10 éves kor fölött ajánlott. Az átlag játékidő: 75 perc.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr94123839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása