Gyerekjátékokról rendszerezetten

Lego Duplo - Kifejezetten az apró kezeknek!

2011/05/23. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

A Duplo az apró kezek számára kifejlesztett építőjáték. Elemei,figurái a Lego elemekhez képest nagyobbak,így már másfél éves kortól játszhat velük a gyermek. Egy-egy doboz nem tartalmaz sok elemet,így kirakásuk nem túl bonyolult az apróságok számára.

Többféle kezdőkészlet kapható, amikben maximum 1-2 figura van. Ezekből bármilyen épület, jármű, kerítés építhető, így jól fejlesztik a baba kreativitását, képzelőerejét. A készletek a kisebb dobozoktól a 80-90 darabosokon át a nagyobb szettekig kaphatóak.

Kétféle alaplap létezik:egy egészen nagy,négyzet alakú,és egy kisebb három darabos,háromszínű sorozat.

A figurák sokasága között kisfiuk és kislányok egyaránt megtalálják a nekik tetsző témákat.

Lányoknak állatokkal kapcsolatos témák ajánlhatóak, ilyenek a Nagyvárosi állatkert, amiben gondozó,látogatók,a kedvenc emlősök és kicsinyeik,mint a medve,zebra,zsiráf,elefánt...

Léteznek pici dobozosok is ilyen az Állatorvos,aki egy nyuszit lát el illetve az Állatgondozó, aki a tigrissel foglalkozik.

 

A gyártó a sarkvidéki állatokat kedvelőknek is készít játékot. Itt a gondozónő a medencébe dobálja a halat a jegesmedvéknek,miközben a pingvinek vidáman csúszdáznak.

Farmmal kapcsolatos témák is szép számmal szerepelnek a kínálatban pl.:a Ló istálló. Az istállóban két ló áll,lovas és gondozó áll mellettük. A készlethez lószállító is tartozik autóval. A farmon háziállatok sora vár etetésre:tehén,malac,bárány,csirke és az őket őrző kutya. Gazda és tejszállító autó is helyet kap a témakörben.

Külön kis dobozban tyúkketrec,négykerekű autó,állatóvoda,traktor és kismalac is vásárolható.

A Duplo sokféle emberi vívmányú témát is feldolgoz pl.:a piactér,a díszállat kereskedés,lakókocsi,műhely,benzinkút,személyszállító …

Nagyobb volumenű köztük a Családi ház konyhával,étkezővel,fürdőszobával,felnőtt és gyerek hálószobával. A ház kétszintes,teraszos,kétgyermekes család lakik benne. A kislány hintázhat a kertben,miközben az anyuka a kisbabát tologatja.

Érdekes téma a Horgászkirándulás. Itt az egyik fiú a csónakban horgászik,miközben barátja tüzet rak. A sátor készen áll,csak a leselkedő medvére kell ügyelniük.

Kifejezetten fiúknak ajánlható a billenő kocsi,az első repülő,a homlokrakodó vagy az útépítés.

Az Útépítésnél a teherautó a táblák kirakására vár,az egyik munkás homokot szállít,míg a másik az úthengert kormányozza.

A Repülőtéren a hatalmas kék repülő csak a felszállásra vár,már csak az ellenőrzés utolsó simításait    végzik,a beszálló utasokat a pilóta üdvözli,a csomagok kocsin érkeznek. A háttérben az állomás látható.

Fiúknak a Duplo rendőrkapitánysággal,rendőrségi teherautóval,rendőrkerékpárral és kutyás rendőrrel kedveskedik.

A kapitányságról szirénázó rendőrautó robog ki,hogy elkapjon és fogdába csukjon egy motoros rablót. A tolvajt rendőrhelikopter is üldözőbe veszi. Az eseményeket az irodában a kapitány figyelemmel követi.

A tűzoltókat kedvelőknek is örömet szerez a Duplo. 2011-es újdonság a szirénázó tűzoltóautó. Az autó szirénázik,a hosszbitóról a tűzoltó épp tüzet olt. A tűz igazi fényt ad. Kapható külön tűzoltóparancsnok kisebb járművel,és egész tűzoltó állomás is autóval,helikopterrel,kutyával és három tűzoltóval.

A Disney mesék közt népszerű Verdák és Micimackó mintájára is készült Duplo. A Verdák közt megtalálható a főhős Villám McQueen,Tőti kávézója,Matuka telepe és Mack útja is. A Micimackós Duplók 2011 márciusában kerültek a játékboltok polcaira. Micimackó házában Malacka csúszdázik miközben Micimackó mézet majszol,Tigris pedig a patakban pecázik. A Százholdas pagonyban rengeteg kaland várja gyermekeket.

 

A Lego Duplo alkalmas a színek megtanulásához,a számolás elsajátításához,a finom mozgások fejlesztéséhez,az elemek variálhatósága pedig minden nap új élményt nyújt másfél éves kortól öt éves korig.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr872925567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása