Gyerekjátékokról rendszerezetten

Clementoni tudomány és játék

2011/05/26. - írta: Játékbox / Játékpalota

Ez egy kísérletező készlet család. Játszva tanulhatunk vele izgalmas dolgokról, és kísérletezhetünk vele, mint a nagyok. Egyszerű és lebilincselő kísérletek a tudásvággyal és érdeklődéssel teli gyermekek számára. A kézikönyv részletes útmutatásaival a gyerekek könnyen elvégezhető biztonságos kísérleteken keresztül izgalmas megfigyeléseket tehetnek.

 

Optika:

Két teljesen különböző személy egy képen, amin látszólag csak egy van? Nem lehetetlen, tornáztasd a szemed, és biztos felfedezed, hogy az ősz hajú néni lila kendőben, ha máshogy nézed fiatal nő profilból. Ez csak egy a sok izgalmas dolog közöl, amit a doboz rejt. Alaplap, hosszabbító csődarab, csatlakozóelem, kampó, képkorong, gumiszalag, fedeles pohár, kartonkép, kémcsődugóval, pörgettyű, színes korongok és a kézikönyv mind segítségedre lesznek a kísérletek során.

 

 

Levegő és víz:

A játék kísérleteken keresztül megismerteti a gyerekeket bolygónk két alapvető alkotóelemével: a levegővel és a vízzel. Egyszerű és meglepő kísérletek gyermekeknek hat éves kortól. A legegyszerűbb út a természettudományok megismeréséhez. A következő kísérleteket végezhetjük el: a levegő vándorlása, egyensúlyban a víz, repülő labda, ugró labda, összeütődő lufik, forró luftballon. A dobozban találunk: alaplapot, hosszabbító csődarabot, csatlakozó elemet, rögzítő-villát, fecskendőt, léggömböt, hajót kéménnyel, hajlékony csövet, szívószálat, színes poharakat, polisztirol golyót és a kézikönyvet, amiben minden lépésről-lépésre le vannak írva a teendőink.

 

 

Egyensúly:

Ez a játék könnyen elvégezhető kísérletekkel bevezeti a gyerekeket a fizika világába és megismerteti a gyerkőcöket a fizika egyensúllyal. Fény derül a dobozt kinyitva a kötéltáncosok titkára, és ezen kívül számos izgalmas kísérlet vár ránk: egyensúlyban a mérleg, egyensúlyban az ív, a táncoló pörgettyű. A játék tartalma: alaplap, hosszabbító cső, csatlakozó elem, vízszintes tengely, műanyag ív, rögzítő villa, tányértartóval, tányértartó tengely, vezető karton, ellensúly kartonból, pörgettyű, kötéltáncos figura és kézikönyv.

 

Természet:

Ez a játék könnyen elvégezhető kísérletekkel bevezeti a gyerekeket a természet világába. A szett segítségével figyelj meg élő rovarokat, készíts sóoldatot, vizsgáld meg a sókristályt, vizsgáld meg a cukorszemcsét, figyelj meg virágokat. Találsz benne még rovar képkártyákat, és játssz memóriakártyákkal. Segítségedre lesz az alaplap, a kártyatartó, a csatlakozó elem, a megfigyelődoboz nagyítóval, a műanyagpálca, a csipesz, a pipetta, a képkártyák és a kézikönyv. Kellemes időtöltésnek ígérkezik.

 

Botanika:

Nem feledkezhetünk meg a nagyobbacska gyerekekről sem. Nyolc éves kortól bevezethetjük gyermekünket a Botanika csodálatos világába. Mini üvegházban keltethetjük ki a magokat. A magokból kikelt növényeket cserépbe ültetheted. A növényeid gyorsabban fejlődnek, ha tápanyaggal öntözöd. A játék tartozékaival egész kis kertet alkothatunk. Megfigyelhetjük, hogy épülnek fel a magok, és hogy lesz a magokból növény. A tartozékok pedig a következők: mini üvegház talppal, szűrővel, szivaccsal, magok (tarkabab, zöldborsó, tök, kukorica, sárgaborsó), sajtolt tőzegtápanyag, műanyag virágcserép, nagyító, pipetta, kártya és a kézikönyv.

 

Elektromosság:

Egy kilenc éves kisfiúnak mi lehetne izgalmasabb, mint az Elektromosság? A játék segítségével megismerkedhetsz a láthatatlan elektromosság erejével, valamint nélkülözhetetlenségével a mindennapi életben. Alkalmad nyílik rá, hogy az elektromosságot, mint energiaforrást is alaposan szemügyre vedd. Csak követned kell a használati utasításban leírtakat, és meglátod, hogy neked is sikerülhet létrehoznod a különböző áramköröket. A dobozban találsz mindehhez lyukacsos alaplapot, izzó foglalatot, aljzatot, izzót, diódákat, kémcsöveket, pipettát, ledet, léggömböket, vezetéket, rúgós kapcsokat, elemtartót, kapcsolókat, csavarokat, műanyag mérőpoharat, és kémcsőtartót. Fedezd fel az energia világát.

 

 

Emberi testanatómiája:

Ha az áramot megismertük, folytathatnánk az Emberi test anatómiájával. Ez a készlet ráadásul egy összeépíthető emberi csontvázat is tartalmaz. Egy jópofa kirakó segítségével ismerhetjük meg testünk felépítését. A kiegészítők és az emberi csontváz segítségével már kisiskolás gyerekek is érdekes felfedezéseket tehetnek, mialatt az ízleléssel és látással, vagy a szaglással is pontosan megismerkednek. A doboz tartalma: emberi csontváz, átlátszó anatómiai fóliák, anatómiai fóliavizsgáló lapocska és tábla, sejtkirakó, emberi felsőtest kirakó, reflexmérő, pipetta, mérőpohár. Érdekes kirándulás az emberi test belsejébe. Igazán fejlesztő és kreatív gondolkodtató termékcsalád a Tudomány és játék, kicsiknek és nagyoknak egyaránt sokat tanít. Az iskolában biztos könnyebb dolguk lesz biológia és fizika órán azoknak a gyerkőcöknek, akik korábban ilyen izgalmas házkísérleteket végezetek.

 

Jó szórakozást hozzájuk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr442933552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása