Gyerekjátékokról rendszerezetten

Playmobil- Kalózok

2011/08/26. - írta: Játékbox / Játékpalota

 

A kalózok hatalmas hajójukkal, ágyúikkal a tengerek urai. A hullámtörő kalózhajó teste piros, kék- citromsárga díszítésű, árbocai fehérek, a veszélyt más hajók számára a fekete alapon fehér halálfej jelzi. A hajó orrdísze szintén halálfej formájú, de le is cserélhető. A kalóz zászlók össze is csavarhatóak.

 A hajó kormánnyal irányítható, a legénység hozzá tartozik. Ha támadni szeretnének az ágyuk a rejtekhelyből a lőállásba guríthatóak. Az ágyuk valóban működnek.
A hajó szárazföldön kerekekkel gurítható, a vízben lebeg, de motorral kiegészítve haladni is tud. A hajó tartalmazza a felfegyverkezett legénységet, kincses ládát és rejtekhelyet is, ahová a zsákmányt el lehet tenni. A kalózhajó elengedhetetlen tartozéka a majom és a papagáj is.

Kalózkapitány külön vásárolható a hajóhoz térképpel és asztallal. A kapitány klasszikus piros felsőben, fehér nadrágban, csizmában, nagy fekete kalózkalapban van, övét kard díszíti.

A kalózok parti erődöt is megtámadhatnak nem csak más hajót. Az erőd masszív kőből épült, bejáratát rács védi, tornyában csigalépcső vezet. A világítótorony 2 db 1, 5V- os elemmel éjszaka is fényt ad. Tartozik hozzá egy olyan, ami 360fokkal elfordítható, így bármit könnyedén a toronyba lehet juttatni.

Az erőd sziklái közt megbújhatnak a kalózok elől a katonákat. Az építmény futónövény, pálmafa és kerti virágok díszítik. Az erődöt védő katonák ketten vannak egy vezetővel páncélban, kardokkal és ágyúval felfegyverkezve. Az erődön belül van 1 mély csapda, ami védi a kincseket.

Ha az erődöt támadás éri, kincsmenekítő katonák az aranyt ládában hajóval elviszik a szigetről. A hajóhoz két evező van, zászlója a királyságot szimbolizálja, két katona tartozik hozzá. A hajó lebeg a vízen.
A kalózok tutajjal tudják megközelíteni a partot. A tutajon vigyázni kell a polipokra, akik megtámadhatják és el is, süllyeszthetik a faszerkezetet. A polip képes lebegni a vízen, vizet spriccel az emberekre. A tutaj lebeg a vízen. A tutajra csak két kalóz fér el.
Ha a kalózoknak sikerül megszerezni a kincseket, magányos tengerparton ünneplik meg a győzelmet. Hordókból asztalt eszkábálnak, előkerülnek a rumoshordók, kipakolják az arany pénzeket, gyertyatartókat és ékszereket. Fegyvereiket a mulatság alatt sem tévesztik szem elől. A vigadáson négyen vesznek részt, a kapitányevezős hajón viszi a többi kincset egy biztonságos sziklarejtekhelyre.
A hajón a kapitány segédje evez. A hajó úszik a víz felszínén, kampó segítségével a sziklához köthető. Fák közé kikötve a kapitány meg is pihenhet egy függőágyon. Papagája a kapitányt elkíséri az evezőshajón is. Ha a sziklákat a kapitány elforgatja, senki sem talál a kincs nyomára.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr513181939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása