Gyerekjátékokról rendszerezetten

Hagyd szárnyalni a képzeleted!

2011/10/07. - írta: Játékbox / Játékpalota

Ma egy igazán különleges és egyben zseniális játékot szeretnék bemutatni, melyben szabadon engedhetitek a kreativitásotokat és a képzelőerőtöket... A mese szállni fog, senki nem tud határt szabni a történetnek!

A játék egyszerű: Van 84 nagyméretű kártya, melyeken képek vannak: ezeken a kártyákon lehet bármi: egy ember, esemény, elvont fogalom. Minden játékos kap 6 kátyát, és egy fanyulat. Ezt a nyulat a pontozómezőn a kinduló pontra kell helyezni.

A játékosok nem nézhetik meg mások kártyáját, csak a sajátjukat! A történetet a mesélő kezdi: Kiválaszt a saját kártyái közül egyet, és mond róla valamit: egy mondatot, egy idézetet, egy vers részletet, bármit, majd lefordítva az asztalra teszi kárytáját. Most a következő játékoson a sor: Ki kell választani a kártyát, amre legjobban illik a mesélő kijelentése, és tovább kell fűznie a "mese" szálát. Ezután ő is, ahogyan a mesélő, lerakja a kártyáját.

Mikor mindenki elmondta a saját kártyájához tartozó mondatot, összekeverjük a kártyákat, és felfordítják őket. Most az a feladat, hogy megszavazzák, melyik kártya is volt a mesélőé.

Pontozás:

 - Ha mindenki eltalálta, hogy melyik volt a mesélő kártyája, akkor a mesélő nem kap pontot, a többiek pedig 2-2 pontot kapnak.

-  Ha senkinek sem sikerült kitalálnia, hogy melyik lehetett a mesélő kártyája, akkor a mesélő szintén nem kap pontot, a többiek pedig 2-2 pontot kapnak.

-  Egyéb esetekben a mesélő minden helyes tippért 3 pontot kap. A helyesen tippelőknek szintén 3-3 pont jár.

-  A többi játékos (a mesélőt kivéve) plusz 1 pontot kap minden olyan tippért, amelyet az ő kártyájára adtak le.

Ezután a játékosok a kapott pontoknak megfelelően lépnek a pontozósávon

Most, hogy vége a körnek, mindenki húz egy lapot a megmaradottak közül, hogy újra 6 kártya legyen a kezében.

A játéknak akkor van vége, ha a pakliból elfogytak a kártyák. A nyertes az lesz, aki ekkor legelöl áll a pontozótáblán.

Egy nagyszerű játék, ami fejleszti a kreativitást, a mesék szeretetét, a fantáziát.

Játékosok száma: 3–6. Életkor: 8+. A játék időtartama: 30 perc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr433285300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása