Gyerekjátékokról rendszerezetten

Ismered a hazádat?

2011/08/18. - írta: Játékbox / Játékpalota

A Magyarország kvíz egy kommunikációs műveltségi társasjáték, mely 1100 kérdést tartalmaz. Hazánkról szerzett ismereteinket próbára tehetjük, vagy játékos formában gyarapíthatjuk a különböző témakörökben úgy, mint történelem, irodalom, földrajz, művészet, híres emberek.

Így például, megtudhatjuk, hogy melyik a ’’ Nászéjszakák bora’’, vagy mi Makó folyója, hogyan készül a slambuc, és a magyar uralkodói házakat is feleleveníthetjük.

A játék menete:

Az éppen soron lévő játékos húz egy kártyát és átadja a tőle balra ülő játékostársának, majd dob a színkockával. A játékostárs felolvassa a játékosnak a színhez tartozó kérdést. A kérdésre a helyes válasz a kártya hátoldalán található. Ha a játékos helyesen válaszol, akkor megkap egy a színnek megfelelő korongot, és további kártyát húzhat.

Abban az esetben, ha a játékos rossz választ ad a játékot a tőle balra ülő játékos folytatja.

A játékot az a játékos nyeri, aki a legtöbb korongot gyűjti.

A Magyarország kvíz játék kiválóan alkalmas családi, társasági vetélkedők megrendezésére és oktatási célokra is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbox.blog.hu/api/trackback/id/tr713163249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása